Enda ei fin bildebok: Fuglefesten

FUGLEFESTEN (2017)
ALICE LIMA DE FARIA

”Om å føle seg ensom og utenfor, om å gjøre alt for å passe inn, og likevel ikke få det til. Men gjennom dette også finne seg selv og gjenoppdage en venn”

Flaggermusa Flapps og meitemarken Mark er venner. En dag er dette vennskapet kjølnet betraktelig. Mark vil ikke lenger leke med Flapps. Hun er dessuten invitert i selskap hos fuglene, og det er ikke Flapps, noe som er en kilde til ytterligere distanse. 

Flapps stjeler invitasjonen fra Mark og reiser selv på festen. Hun strever med å holde seg våken, samtidig som hun prøver å passe inn i den sosiale konteksten, noe hun så tydelig ikke mestrer. Hun har glemt bursdagsgave, og bestemmer seg for å pakke inn og gi bort sin sovende venn Mark. 

Fuglefesten er ei bildebok som omhandler viktig, eksistensiell tematikk på en hjertevarm, humoristisk og god måte! Jeg tenker Fuglefesten en fin kilde til samtale og undring sammen med barn. Fargesterke, lekne og kontrastfylte illustrasjoner komplementerer verbalteksten og levendegjør både dyr og miljø. Maya Troberg Djuve forteller så fint i sin anmeldelse om hvordan Alice Lima de Faria  på "ømhjertet vis skriver og tegner frem sårbare figurer som tar litt uheldige valg". Fuglefesten har vært med i bok-kofferten min før, og kommer definitivt til å bli med igjen! 

Les mer om boken her:
Kommentarer